EuroParcs IJsselmeer Wellness Holiday Homes by the water

Rendement

Het rendement bij de aankoop van een vakantiewoning

U hebt vermogen en twijfelt waarin u moet investeren. Het wordt in steeds meer gemeenten moeilijker of zelfs niet meer mogelijk te investeren in vastgoed. Een goed alternatief is dan recreatief vastgoedoftewel vakantiewoningen. Net als bij reguliere huizen het geval is, is er in de markt voor vakantiewoningen sprake van schaarste waardoor de prijzen hard oplopen. 

Dat maakt het investeringsrisico gering in tegenstelling tot bijvoorbeeld het beleggen op de beurs. Tegelijkertijd is er sprake van een interessant gemiddeld rendement van meerdere procenten. Investeren in recreatief vastgoed is, zeker wanneer u dat bij een gerenommeerde partij zoals EuroParcsdoet, dan een serieuze optie.

Waarom EuroParcs?

EuroParcs behoort tot de top drie van grootste vakantieparkaanbieders in Nederland en is daarmee automatisch ook een interessante zakelijke partner wanneer het gaat om investeren in recreatief vastgoed. 

De slagkracht van het bedrijf om vakantiewoningen bij een groot publiek voor het voetlicht te brengen qua marketing en pr, geeft zekerheid op een goede return on investment. Waarbij EuroParcs de investeringskansen niet alleen mondeling, maar ook uitgebreid schriftelijk toelicht inclusief rendementsberekeningen.

information brochure appointment

De voordelen van investeren in een vakantiewoning

Investeren in recreatief vastgoed is ten opzichte van regulier vastgoed alleen al interessant doordat de aanschafprijs lager ligt.

Een vakantiewoning is al te kopen vanaf ongeveer honderdduizend euro waarbij wel geldt dat snel handelen noodzakelijk is omdat door een gebrek aan aanbod de prijzen oplopen. Verder kunt u, wanneer u de vakantiewoning puur voor de verhuur koopt, de btw terugvragen. 

Recreatief vastgoed biedt ook het voordeel dat, wanneer u de vakantiewoning commercieel in de verhuur zet, u van A tot Z ontzorgd wordt in de schoonmaak, klein onderhoud en beveiliging.

Een investering bij EuroParcs

Tevens onderscheidt EuroParcs zich van andere vakantieparkaanbieders doordat u de kans heeft om niet alleen te investeren in recreatief vastgoed maar ook de bijbehorende grond. Dat maakt de investering op zijn minst nog meer waardevast en geeft u ook richting de verre toekomst meer rechtszekerheid bij veranderingen op het park. 

older couple in garden relaxing summer

Onze aankoopadviseurs beantwoorden al u vragen

Welke voordelen de aanschaf van een vakantiewoning biedt en wat daar allemaal bij komt kijken, heeft EuroParcs ook schriftelijk vastgelegd. Na het eerste contactmoment krijgt u, voor het park waar uw voorkeur naar uitgaat, alle documentatie toegestuurd.

Tevens krijgt u een ervaren aankoopadviseur aangewezen die u persoonlijk verder informeert en begeleidt wanneer u tot koop overgaat. Meer weten? Bekijk ons online aanbod en maak vast een afspraak met een aankoopadviseur.

Eigen keuzes bij kopen van de vakantiewoning

EuroParcs kan niet over alles een kant-en-klaar antwoord geven, sommige keuzes zijn persoonlijk.

Denk aan de vraag in welke omgeving de vakantiewoning moet liggen: bij het water, in het bos, in de heuvels of elders. Dat is echt een gevoelskwestie: de EuroParcs’ parken liggen stuk voor stuk op mooie locaties, welke u het meest aanspreekt is een persoonlijke afweging.  

EuroParcs IJsselmeer - Header EuroParcs Hoge Kempen reception inside information

Is investeren in een vakantiehuis verstandig?

Tenslotte: wat is het antwoord op de kernvraag of investeren in een vakantiehuis verstandig is? Dat hangt af van uw verwachtingen.

Wanneer u financiering nodig heeft om een vakantiehuis te kopen, dan gaan de hypotheekkosten ten koste van het rendement. Wanneer u een hoger rendement wilt hebben dan gemiddeld vraagt dat ook een hoger investeringsbedrag.

In het algemeen kan gesteld worden dat hoe groter een vakantiehuis is, hoe meer vakantiegasten erin kunnen verblijven en hoe hoger uw rendement op de investering in recreatief vastgoed is. Maar wanneer u met eigen vermogen een vakantiewoning kunt kopen, dan kunt u spreken van een solide investering met solide verwachtingen.

Bent u overtuigd? Bekijk dan nu vast ons online aanbod voordat u afspreekt met een ervaren aankoopadviseur!

EuroParcs Aan de Maas holiday home house at beach

Veel gestelde vragen over investeren in een vakantiehuis

Dat hangt af of u een nieuwe of bestaande vakantiewoning hebt gekocht. Is sprake van dat laatste, dan kan het vakantiehuis kort na de aankoop in de verhuur. Wanneer de vakantiewoning nog gebouwd moet worden, moet u gemiddeld enkele maanden tot een half jaar geduld hebben.

Eigenlijk maar één: door een wetswijziging betaalt u, wanneer u een vakantiehuis koopt om die in de verhuur te zetten, 8% overdrachtsbelasting. Voor 2021 was dat afhankelijk van het type object 2% of 6%.

Contractueel is vastgelegd bij EuroParcs dat u twee weken per jaar privé van uw bezit gebruik kan maken wanneer u ervoor hebt gekozen om de vakantiewoning zoveel mogelijk te verhuren. Een langer privégebruik is mogelijk maar dat gaat wel ten koste van de verhuurinkomsten.