• Pressegger See - Header

EuroParcs Pressegger See

Karinthië (Oostenrijk)
USP icon
Vakantiepark in de Oostenrijkse Alpen
Gelegen in Karinthië, aan de Pressegger See en vlakbij de Italiaanse grens
USP icon
Zowel in de winter als zomer is er genoeg te doen
's Zomers kunt u hier prachtige bergwandelingen maken en 's winters skiën!

Wilt u informatie over het EuroParcs Pressegger See project?

Lees meer over het nieuwbouwproject op onze projectpagina.

De ligging van EuroParcs Pressegger See

EuroParcs Pressegger See is gesitueerd in het zuiden van de deelstaat Karinthië, vlakbij de Italiaanse grens, aan de Pressegger See en vlakbij de Weissensee. Dat is op 930 meter hoogte het hoogste bergmeer in de regio en bekend om de Alternatieve Elfstedentocht. Het vakantiepark ligt dichtbij de Adriatische Zee wat het Middellands zeeklimaat in de zomer verklaart. Het is mede om die reden dat het in Oostenrijk de meest bezochte deelstaat is. Andere redenen zijn de uitstekende zomer- en wintersportfaciliteiten en de vele pittoreske dorpen en steden.

  • Vakantiepark volop in ontwikkeling

  • Gelegen aan de Pressegger See

  • Zowel 's zomers als 's winters genoeg te doen

Uitgelichte accommodaties

Faciliteiten op vakantiepark EuroParcs Pressegger See

Ontspannen in de AlpinSpa of in ons buitenzwembad

Meer over vakantiepark EuroParcs Pressegger See

Winter EuroParcs Pressegger See is een uitstekende uitvalsbasis voor schaatsliefhebbers, want de Weissensee waar ’s winters de Alternatieve Elfstedentocht en andere schaatswedstrijden worden gehouden ligt vlakbij. De Weissensee is 12 kilometer lang en daarmee de grootste natuurijsvlakte van Europa.

De omliggende bergen van EuroParcs Pressegger See kennen verder 122 kilometer skipistes die door 39 skiliften worden ontsloten. Het is een zeer mooi, modern en verzorgd skigebied dat zich uitstrekt van 1300 tot 2000 meter hoogte; Nassfeld nabij Pressegger See is de bekendste uitvalsbasis. De pistes zijn bijna altijd in prima conditie en als er geen sneeuw valt kan dit goed opgevangen worden door de honderden sneeuwkanonnen. Op 50 meter van EuroParcs Pressegger See is een halte waar de gratis skibus stopt die u naar het skigebied brengt dat overigens meer is dan alleen een skigebied: de omgeving is namelijk ook goed toegerust voor langlaufers en rodelaars.

Zomer Zomeractiviteiten in Karinthië kunt u net zo inspannend maken als uzelf wilt. Met de berglift omhoog en dan naar beneden wandelen of zelf eerst naar boven lopen? Eén van de uitdagende mountainbiketracks kiezen of fietsen dan wel wandelen rondom de Weissensee? Kiezen voor een 5-sterrenfiesroute van wel 340 kilometer, de 90 kilometer lange R3 route langs de Italiaanse grens of een kortere tocht langs pittoreske dorpen? Ontspannen motorrijden of een autorit maken door de Alpen? Of gewoon liggen op het Schulga strand dan wel heerlijk zwemmen in de Pressegger See die in de zomer tot wel 28 graden Celsius warm is? Het kan allemaal, zo veelzijdig is de omgeving van EuroParcs Pressegger See.

EuroParcs Pressegger See holiday homes in the nature drone shot

Ontdek activiteiten in de omgeving van EuroParcs Pressegger See

Van mountainbiken en zwemmen in het meer tot skiën in de winter bij skigebied Nassfeld

Ontdek activiteiten in de omgeving van EuroParcs Pressegger See

Van mountainbiken en zwemmen in het meer tot skiën in de winter bij skigebied Nassfeld